Weet jij wat je kan doen met je contacten op Linkedin?

LinkedIn geeft je inzicht in het netwerk van jouw netwerk. Jijzelf hebt eerstelijnscontacten maar De kracht van LinkedIn in je tweedelijnscontacten.

Eerstelijns contacten

Je eerstelijns contacten zijn de personen die je persoonlijk of via je kantoor kent. Het zijn degenen met wie je op LinkedIn een link hebt gelegd. Gemiddeld heeft iemand op LinkedIn op dit moment ruim 400 mensen in zijn eerstelijns netwerk. Misschien heb je er zelf minder of juist veel meer, maar dit is het wereldwijde gemiddelde. Van deze personen weet je goed wie ze zijn, je hebt ze ooit ontmoet of je hebt er een persoonlijke of commerciële band mee.

Tweedelijns contacten

De kracht van LinkedIn zit echter niet in je eerstelijns netwerk, maar in je tweedelijns netwerk. Dat is het het netwerk van je netwerk, dus de eerstelijns contacten van jouw eerstelijns contacten.

Het mooie hiervan is dat de vermenigvuldiging. Namelijk elk individu in jouw eerstelijns netwerk brengt op zijn of haar beurt gemiddeld meer dan 400 mensen mee in zijn of haar netwerk, die op dat moment jouw tweedelijns netwerk vormen.

Zelfs als je maar 100 eerstelijns contacten hebt, heb je ruim 40.000 tweedelijns contacten hebt. En wanneer je 1000 eerstelijns contacten hebt, jouw tweedelijns netwerk is gegroeid naar ruim 400-duizend mensen.

Maar wat heb ik nu aan die duizenden contacten in tweede lijn?

Ik hoor je het al denken. Daar heb ik toch niets aan want die ken ik toch niet? Klopt: JIJ kent ze niet, maar jouw netwerk kent ze wél… En daar zit de sleutel.

Als je iemand wil contacteren die je nog niet kent maar wel wil leren kennen, dan is het enige wat je hoeft te doen te kijken welke gemeenschappelijke contacten jullie beiden hebben en vragen aan je eerstelijnscontact jou in contact te brengen met die persoon in tweede lijn die jij wil leren kennen.

Hoe gaat dit nu in zijn werk?

Allereerst ga je als ondernemer bepalen wat je doelgroep is. Via de Advanced search Module van Linkedin kan je die doelgroep perfect in kaart brengen. Zo kom je tot een ‘leadlijst’ van mensen die voldoen aan jouw criteria.

Van elke lead, die nog steeds een tweedelijns contact is, ga je kijken op Linkedin wie jullie gemeenschappelijk eerstelijnscontacten zijn. Vervolgens ga je jouw eerstelijns contact benaderen met een verzoek om je te introduceren bij jouw tweedelijns contact. Namelijk of diegene akkoord is met dat jij die contactpersoon benadert en de naam noemt van je eerstelijns contact.

Je zult ervaren dat de meeste mensen uit je eerstelijns netwerk graag bereid zijn je te helpen en je dus vervolgens de telefoon kunt pakken om het contact te leggen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Linkedin?

Maak dan via onderstaand formulier een vrijblijvende afspraak voor een verkennend gesprek.